جمعه ۱۲ اسفند ۰۱

خواص دارويي روغن حيواني محلي براي سلامت جسم

۱ بازديد

ماهيت و خواص  روغن حيواني يا كرمانشاهي در طب سنتي

 

روغن حيواني در ايران روغن كرمانشاهي يا روغن زرد ناميده مي شود و در آذربايجان به ساري جغ معروف است. روغن كرمانشاهي يا روغن حيواني را در انگليسي Ghee مي گويند، به اين نوع روغن در سانسكريت Ghrita مي گويند.

 

روغن حيواني يا روغن كرمانشاه دسته اي از كره هاي شفاف شده است كه به طور گسترده در آشپزي آسيايي، طب سنتي و آيين هاي مذهبي استفاده مي شود.

 

به گفته اكثر متخصصان طب سنتي بهترين روغن خوراكي روغن حيواني يا روغن كرمانشاهي است. زيرا اين روغن نقش مهمي در سلامت، استقامت و استحكام، طراوت و شفافيت پوست دارد.

 

روغن حيواني چيست؟

 

روغن حيواني در ايران روغن كرمانشاهي يا روغن زرد ناميده مي شود و در آذربايجان به ساري جغ معروف است. روغن حيواني يا روغن كرمانشاه دسته اي از كره هاي شفاف شده است كه به طور گسترده در آشپزي آسيايي، طب سنتي و آيين هاي مذهبي استفاده مي شود.

 

روغن حيواني از شير گاو، گاوميش، بز و گوسفند تهيه مي شود و در خارج از ايران نيز از شير گاوميش تهيه مي شود، اما عموماً در بيشتر نقاط جهان از شير گاو، گوسفند يا مخلوط تهيه مي شود.

قطع به يقين قيمت روغن گاوي محلي با توجه به ميزان خلوص آن تعيين مي شود و قيمت روغن حيواني مي تواند متغير باشد.

 

روغن كرمانشاهي چيست؟

 

روغن كرمانشاهي يا روغن زرد نوعي روغن خوراكي است و از نظر ژنتيكي براي پخت و پز و سرخ كردني نيست و يكي از بهترين روغن هاي خوراكي براي بدن انسان است. روغن زرد يا روغن كرمانشاه اساساً نوعي روغن حيواني است كه از شير گاو يا گوسفند عمدتاً در منطقه كرمانشاه به دست مي‌آيد.

 

روغن حيواني با روغن كرمانشاهي فرقي ندارد، يعني روغن حيواني همان روغن كرمانشاهي است. اما به دليل آب و هوا، مراتع سرسبز و شرايط خاص منطقه كرمانشاه، روغن حيواني توليد شده در اين منطقه شهرت زيادي پيدا كرده است. عامل غالب عطر و طعم خاص روغن كرمانشاهي عمدتاً به دليل علف‌هايي است كه گوسفندان در مناطق كوهستاني منطقه مي‌چرند.

 

تفاوت روغن حيواني با روغن كرمانشاهي

 

روغن حيواني با روغن كرمانشاهي فرقي ندارد، يعني روغن حيواني همان روغن كرمانشاهي است. اما به دليل آب و هوا، مراتع سرسبز و شرايط خاص منطقه كرمانشاه، روغن حيواني توليد شده در اين منطقه شهرت زيادي پيدا كرده است.

 

روغن كرمانشاهي از شير گاو و گوسفند كرمانشاهي به دست مي آيد و به عنوان بهترين نوع روغن زرد در ايران شناخته مي شود. روغن حيواني كرمانشاهي يك بار در اواسط بهار و يك بار در اواسط پاييز توسط دامداران توليد مي شود. روغن توليد شده در فصل بهار طعم و بوي بهتري دارد زيرا حيوان از مراتع سرسبز بهاري تغذيه مي شد.

 

همه اين عوامل باعث شد كرمانشاه مركز توليد روغن حيواني باشد. پس روغن كرمانشاهي در واقع همان روغن حيواني است و تنها به دليل عطر و طعم چراي دام در دامنه هاي زاگرس و شير دام در اين منطقه دليل اين نام گذاري شده و روغن كرمانشاهي به برندي معروف تبديل شده است.

 

طرز تهيه روغن حيواني

 

براي تهيه روغن حيواني، دوغ را طوري مخلوط مي كنند كه ابتدا دوغ تهيه شده از ماست را به دوغ اضافه مي كنند و پس از تكان دادن دوغ، كره را از دوغ جدا مي كنند. سپس كره را در يك قابلمه بزرگ ريخته و به آرامي گرم مي كنيم. در اثر حرارت، آب كره تبخير مي شود و روغن آن كه چربي حيواني است باقي مي ماند.

 

روغن حيواني گاو و گوسفند

 

روغن گاو و گوسفند از همه روغن‌هاي ديگر نرم‌تر و نرم‌تر هستند و هر چه قديمي‌تر باشند داغ‌تر و كمتر مرطوب مي‌شوند. همانطور كه گفتيم روغن گاو يا گوسفند نرمتر از ساير روغنهاي حيواني است و روغن گوسفند و گاوميش به خصوص روغن گاوميش چوب غليظتر از ساير روغنهاي حيواني است.

 

از نظر طب سنتي خواص روغن گاو يا گوسفند قويتر از «كره» است. روغن حيواني پاك كننده، رفع اسپاسم، خاصيت ضد سمي، دفع سموم و جلوگيري از رسيدن اثر سم مار به قلب است. روغن حيواني پوست را نرم مي كند، صورت را تميز مي كند، مغز و سينه را از آلودگي ها پاك مي كند و بدن را پر مي كند. همچنين سودمندترين چيز در بيماري وبا استفاده از روغن گاو به وفور چه در غذا و چه در روغن بدن است.

 

روغن گوسفند و روغن گاو براي درمان خشكي بيني و گلو و سرفه خشك، يرقان، سنگ طحال و كليه مفيد است. نرم مي شود و مي جوشد يا ورم مي كند و پادزهر همه سموم است و ضد الكل است و كليه و مثانه را گرم مي كند ولي زياده روي در مصرف آن معده را ضعيف مي كند.

 

طبع روغن حيواني

 

از نظر طب سنتي انواع روغن حيواني يا كرمانشاه طبيعتي گرم و خنك دارند. به عبارت دقيق تر، همه روغن هاي حيواني اعم از گوسفند يا گاو طبيعت گرم و مرطوب دارند و با افزايش سن رطوبت آنها كاهش و خشكي آنها افزايش مي يابد.

 

خواص روغن حيواني كرمانشاهي

 

هندي‌ها يكي از بزرگ‌ترين مصرف‌كنندگان اين نوع روغن هستند، در سنت‌هاي پزشكي كهن مانند طب چيني، طب ايراني و آيورودا، روغن حيواني ماده اصلي در برخي تركيب هاي حياتي و ثمر بخش دارويي مي باشد. روغن حيواني گاوي اصل در تهيه بسياري از ضماد ها و پماد هاي گياهي در قديم جز اصلي ترين مواد تشكيل دهنده بوده است.

 

افزايش انرژي با روغن زرد گاوي

 

روغن حيواني كرمانشاهي براي افزايش انرژي بسيار مفيد است. اين روغن از طيف وسيعي از اسيدهاي چرب با زنجيره كوتاه و متوسط ??ساخته شده است كه براي بدن بسيار مفيد است. در حالي كه بيشتر چربي موجود در غذا به چربي بدن تبديل شده و باعث افزايش وزن مي شود. روغن‌هاي حيواني مي‌توانند انرژي مورد نياز براي انجام فعاليت‌هاي روزانه را براي ورزشكاران و كساني كه سبك زندگي پرانرژي دارند، فراهم كند.

 

پاكسازي روده بزرگ با روغن حيواني محلي

 

اين روغن در طب سنتي كاربرد فراواني دارد و مي تواند خواص درماني بسياري از ادويه ها و داروهاي گياهي را به قسمت هاي مورد نظر بدن منتقل و جذب كند. در طب هندي يا آيورودا، اين روغن به طور گسترده براي تنقيه و پاكسازي روده استفاده مي شود.

 

افزايش عمر با روغن حيواني گاوي اصل

 

روغن حيواني سوختي براي سلول هاي قلب است، برخلاف تصور رايج، تحقيقات جديد نشان داده است كه مصرف متعادل روغن كرچك يا حيواني مي تواند خطر ابتلا به بيماري هاي قلبي را كاهش دهد. روغن حيواني قلب سالم و طول عمر را تضمين مي كند.

 

 تقويت رحم با روغن حيواني اعلا

 

از نظر طب سنتي يكي از راه هاي درمان تنبلي رحم، مسح كردن رحم، تخمدان ها و معده با روغن حيواني و خوردن غذاي پخته شده با روغن زرد است. زيرا مصرف اسانس هاي حيواني باعث افزايش قدرت و قدرت بدن مي شود.

 

در مواقعي كه خانم ها پريود نيستند، اگر زير شكم و كمر را با يك قاشق چايخوري روغن زرد يا روغن حيواني به مدت 20 دقيقه ماساژ دهند، در رفع خشكي رحم بسيار موثر است.

 

روغن حيواني و كبد چرب

 

سفره ايرانيان سال ها با روغن حيواني تزيين مي شد و حيف است كه اين نوع روغن سال ها از سفرهاي ما حذف شد و امروزه در كشورهاي غربي و آمريكايي به نام كرچك به عنوان دارو به فروش مي رسد. روغن . . برخلاف برخي باورهاي رايج، روغن حيواني بسيار سالم و غني است. اما بايد در مقادير مشخصي مصرف شود.

 

آيا روغن حيواني براي كبد چرب مضر است؟

 

همه افراد حتي آنهايي كه كبد چرب دارند بايد روزانه ?? درصد چربي در رژيم غذايي خود مصرف كنند و حذف كامل چربي از رژيم غذايي بدن را از آمينو اسيدهاي ضروري محروم مي كند. بهترين راه براي درمان كبد چرب، رژيم غذايي سالم، ورزش و تغيير سبك زندگي است. ثابت شده است افرادي كه كربوهيدرات و غذاهاي شيرين مصرف مي كنند، مشكلات كبد چرب بيشتري دارند.

البته زياده روي در مصرف هر نوع روغن گياهي يا حيواني براي سلامتي به خصوص كبد چرب مفيد نيست. اما مصرف متعادل و پرهيز از استفاده زياد از روغن حيواني نيز به دليل سطح بالاي كلسترول خوب مي تواند مفيد باشد.

 

خريد روغن حيواني

 

به محض شنيدن روغن محلي در ذهن اكثر افراد پرسيدن قيمت روغن حيواني كرمانشاهي نقش مي بندد! دليل اين الگ.ي فكري جمعي نسبت دادن هر كالايي در ايران به شهري خاص است. مثلا گردوي تويسركان كه نمونه مشابه و با كيفيت تر از آن در ايران بسيار است، اما همگي اين كالاي بي نظير را به نام اين شهرمي شناسند. شما براي خريد روغن حيواني مي توانيد به هر توليد كننده محلي و غير صنعتي كه در كارش خبره است ، اعتماد كنيد. طبيعتا روغن حيواني اعلا يا همان روغن محلي گاو مي تواند در هر جاي ايران توليد شود.

درخت پسته چيست

۰ بازديد

درخت پسته چيست

كاشت درخت پسته؛ به عنوان يك محصول بسيار سود آور، همواره مورد توجه كشاورزان و باغداران بوده است. پس از كشت پسته، كشاورزان بايد در مدت زمان نسبتا طولاني، منتظر ثمردهي درختان پسته باشند. نحوه كاشت، كودهي، سم پاشي و رفع آفات پسته مي‌تواند در برداشت پسته مرغوب تقش مهمي را ايفا كند. توضيحات كاملتر در سايت معتبر آلفا نهال به ادرس زير:

https://alphanahal.ir/

 در اينجا سعي داريم با كاشت نهال پسته؛ بيشتر آشنا شويم و كليه نكات مهم و ضروري در كاشت درخت پسته؛ باكيفيت را مورد بحث و بررسي قرار دهيم.

بيوگرافي كاشت درخت پسته

درخت پسته؛ ازجمله درختاني محسوب مي‌شود كه مخصوص مناطق معتدل و گرم است. اين درخت در مناطق سردسير رشد خوبي ندارد و در برابر سرماهاي شديد دوام نمي‌آورد. ريشه‌هاي پسته، كاملا عميق مي‌شوند؛ بنابراين خاكي كه پسته در آن كاشته مي‌شود، بايد قابليت نفوذ خوبي داشته باشد تا ريشه‌ها بتوانند به خوبي در خاك نفوذ كنند. ارتفاع درختان پسته معمولا كم است. پس از كاشت نهال پسته؛ تا به بار نشستن آن، چند سال طول مي‌كشد.

انواع روش كاشت درخت پسته

كاشت پسته و پرورش باغ پسته يكي از بهترين انتخاب‌ها براي زمين‌هايي است كه داراي شرايط اقليمي و آب وهوايي مطلوب هستند. به طور كلي در كشور ايران نهال پسته به 2 روش كشت ميشود:

  • كشت بذر پسته در زمين اصلي
  • تهيه نهال پسته و كاشت در زمين اصلي: شما ميتوانيد نهال پسته را در خزانه؛ گلدان و يا در زمين اصلي بكاريد.

هريك از اين روش‌ها مزايا و معايب خاصي دارند. شما بايد با توجه به نوع نياز و مدت زمان مدنظرتان يكي از اين دو روش را انتخاب نموده و باغ پسته خود را احداث كنيد. از مزاياي خريد نهال پسته به جاي كاشت بذر:

  • صرفه جويي در زمان حداقل 2 سال
  • تهيه نهال تضمين شده و سالم عاري از آفات و بيماري‌ها از نهالستان معتبر
  • برخورداري از پشتيباني دائمي نهالستان
  • انجام عمليات پيوند و ضدعفوني و هرس توسط نهالستان
  • احتمال عدم گيرايي نهال نسبت به بذر كمتر است.

https://alphanahal.ir/pistachio-seedlings/

كاشت بذر در زمين

براي كاشتن بذر پسته بايد در زمين‌تان جوي‌هايي با عرض 50 تا 100 سانتي‌متر ايجاد كنيد. اين جوي‌ها يا گودال‌ها بايد عمقي حدود 50 الي 70 سانتي‌متر داشته باشند. بعد از آن نيز بايد بذر مورد نظرتان را حدود 12 ساعت در آب خيس كنيد و سپس آن‌ها را در عمق 2 الي 3 سانتي‌متري از خاك چال كنيد.

توجه داشته باشيد كه براي رشد بهتر بذر پسته بايد بر روي آن‌ها مقداري ماسه بريزيد. آبياري به بذر را بايد هر 10 الي 15 روز 1 بار انجام دهيد و بعد از آن نيز منتظر بمانيد تا بذر جوانه بزند و شروع به سبز شدن كند.

كاشت نهال

براي كاشت نهال پسته، بايد نهال نر و ماده را با هم بكاريد تا باردهي درخت بهتر صورت بگيرد. به طور معمول بايد در كنار هر 15 درخت ماده، از 1 درخت نر كمك بگيريد. اما براي اين‌ كه كاشت درختان پسته به‌ صورت اصولي و بهتر صورت بگيرد، مي‌توانيد تعداد درختان نر را افزايش دهيد. بعد از كاشت نهال پسته نيز بايد نكات لازم همچون كوددهي، آبياري و هرس درخت را با دقت انجام دهيد تا درختان‌تان از بين نرود.

كاشت پسته در گلدان

براي كاشتن پسته در گلدان بايد در اوايل فصل بهار مراحل و اقدامات لازم را انجام دهيد. در اولين مرحله بايد كيسه‌هاي پلاستيكي سياه‌رنگي را تهيه كنيد و سپس ‌آن‌ها را با استفاده از كود زراعي، ماسه و كود حيواني پر كنيد. بعد از انجام اين كارها، بايد بذري كه از قبل خيس كرده‌‌ايد را در آن بكاريد و روي آن‌ها را بپوشانيد تا شروع به جوانه زدن كنند. بعد از اين‌ كه بذر شروع به جوانه زدن كرد، مي‌توانيد آن‌ها را به داخل گلدان انتقال منتقل كنيد.

كاشت در خزانه

در اين روش بايد زميني به مساحت 10 الي 30 متر آماده كنيد. سپس بذرهايي كه از قبل خيس شده‌اند را در فاصله‌ مشخصي از يكديگر بكاريد. مناسب‌ ترين فاصله براي كاشت بذر پسته در خزانه 10 تا 15 سانتي‌ متر است. بعد از كاشت بذر بايد ? روز يك‌بار آبياري اين گياهان را انجام دهيد و در آخر نيز نهال‌ها را مي‌توانيد حدود ? الي ? سال در زمين نگه داريد و سپس آن‌ها را به زمين اصلي منتقل كنيد.

كاشت نهال پسته

پس از خريد نهال پسته نوبت به كاشت آن در باغ ميرسد. شما بايد ابتدا با تراكتور خاك را شخم عميق (تا 2 متر) بزنيد. تا تمامي لايه‌هاي سخت و سنگين خاك بشكند و با هم مخلوط شود. با توجه به نقشه زمين و فواصل كاشت درختان و طرح توجيهي بايد چاله‌هاي كاشت نهال را در فواصل مناسب در خاك ايجاد كنيد. پس از قرار دهي نهال در خاك آن را با مخلوطي از كود دامي پوسيده و خاك مرغوب پر نماييد. و روي آن با پا فشار دهيد تا اكسيژن خاك خارج شود.

نهال پسته به صورت نر و ماده وجود دارد. به ازاي هر 15 درخت ماده؛ 1 درخت نر پسته بكاريد.

براي كاشت نهال پسته بايد فاصله مناسبي از زمين مورد نظرتان را مشخص كنيد و درختان را با فاصله‌ مناسبي از يك‌ديگر بكاريد. دقت داشته باشيد كه بين نهال‌هاي پسته فضاي كافي وجود داشته باشد، در غير اين صورت ممكن است بعدا درختان فضاي لازم براي رشد نداشته باشند. به‌ طور معمول توصيه مي‌كنيم براي كاشت درخت پسته، فاصله‌اي بين 4 الي 5 متر را در نظر بگيريد.

زمان مناسب براي كاشت نهال پسته:

بهترين زمان كاشت پسته بستگي به شرايط محيطي، رقم گياه و شيوه تكثير آن دارد. و به طور كلي كاشت پسته به چند دسته كلي زير تقسيم مي شود:

در روز هاي آفتابي و گرم تابستان و يا يخبندان و روز هايي كه باد شديد است از كاشتن نهال پسته بايد اجتناب شود.

در منطقه هاي داراي آب و هواي گرم و متعدل و همچنين در نواحي با اقليم نيمه سردسير، بهترين زمان كاشت نهال پسته، فصل پاييز پس از خواب رفتن نهال مي باشد.

در منطقه هايي با اقليم سردسير بهترين زمان كاشت نهال پسته، بعد از سپري شدن يخبندان مي باشد.

در انتها زمان كاشت نهال پسته در فصل پاييز بايد به شكلي تنظيم و برنامه ريزي شود كه ريشه نهال با محيط جديد قبل از فرا رسيدن يخبندان انس پيدا كند، بنابراين بايد انتها زمان كاشت ? تا ? هفته قبل از بيداري ظاهري نهال درخت پسته باشد.

قلمه زدن درخت پسته چگونه صورت مي‌پذيرد:

براي قلمه زدن و پيوند درخت پسته، سه روش متداول وجود دارد. پيوند شكمي، پيوند لوله‌اي و پيوند اسكنه‌اي، سه روش پيوند زدن پسته هستند. براي موفقيت پيوند زدن بايد شرايط محيطي، نزديكي پايه و پيوند، حذف آفات و ساير عوامل موثر در رشد پسته رعايت شود.

در پيوند شكمي، ‌روي پوست پايه يك برش عمودي زده مي‌شود؛ يك برش ديگر نيز بر روي آن زده مي‌شود تا به شكل T دربيايد. در پيوند لوله‌اي انتهاي پايه را قطع مي‌كنند و پوست آن را تا محل پيوندك بر مي‌دارند. در پيوند اسكنه‌اي نيز پايه را روي قطرهاي 3 سانتي متري تا 10 سانتي متري قرار مي‌دهند. در پيوند اسكنه‌اي، پيوندك را از شاخه‌هاي يك ساله مي‌گيرند.

پيوند زدن درخت پسته

عمليات پيوندزني درختان از ديگر مراحل كاشت و پرورش درخت پسته به شمار مي رود. در ايران به سه روش، درختان پسته را پيوند زني مي كنند كه شامل پيوند لوله اي، پيوند شكمي و پيوند اسكنه اي مي باشد.

هم اينك بخاطر سادگي، سرعت عمليات و درصد بالاي جوش خوردن بين پيوندك و پايه، استفاده از پيوند ماسوره اي( لوله اي) رواج يافته است و ميزان تكثير ?? درصد درختان پسته به همين روش مي باشد. بوجود آمدن هر گونه خراش در تنه يا شاخه هاي درخت صمغ دار موجب تراوش صمغ مي شود. به اين ترتيب يك شكاف افقي در پيوند شكمي نهال پسته، به شكل تي انگليسي معكوس در پائين شكاف عمودي زده مي شود تا ترشح صمغ از رشد جوانه پيوندك جلوگيري نكند.

نحوه كاشت پسته

زميني براي كاشت پسته مناسب است كه خاك لوم داشته باشد و حداقل سه متر، عمق داشته باشد. مناسبترين فاصله براي كاشت پسته بين درختان، ? – ? متر ميباشد درحاليكه اين فاصله بين رديف ها بايد ? – ? متر باشد. از دو روش زير مي توانيد براي كاشت درخت پسته استفاده كنيد:

روش كشت مستقيم:

كاشت پسته در روش اول، به صورت مستقيم در زمين اصلي ميباشد. درصورت شور نبودن آب باغ ميتوان در زمين اصلي، پسته را سبز كرد بدين دليل كه در اين روش، رشد نهال بيشتر است. بهتر است در اين جهت از پسته هاي دست پوست استفاده كنيد يعني پسته هايي كه از طريق دستگاه، پوست گرفته شده اند، براي كاشت در اين شيوه توصيه نميشوند. ابتدا پسته ها را در اوايل فروردين ماه بشوييد، سپس در آب بخوابانيد. آب آنرا بمدت دو تا سه بار عوض كنيد و بمدت ?? ساعت داخل آب باشد و پس از گذشت اين زمان از آب دربياوريد و روي يك سيني، بين يك پارچه نخي پهن كنيد و در يك اتاق با دماي حدود ?? درجه سانتيگراد قرار دهيد تا جوانه بزند.

اين نكته را در نظر بگيريد كه پسته ها همواره بايد رطوبت داشته باشند و به اصطلاح نبايد پارچه خشك شود و وقتي جوانه ها نيم سانتيمتر شد، مي توانيد آن را به زمين اصلي منتقل كنيد. جوانه ها در زمان كاشت بايد به طرف پائين باشند. بعد از اين كه پسته را كاشتيد، بايد از مخلوط كود گاوي و كمي ماسه بر روي سطح خاك بريزيد و اگر فكر ميكنيد كه جانوراني مثل روباه و كلاغ، پسته ها را بيرون مي آورند بايد به وسيله خار و يا ظرف يكبار مصرف، روي آنرا بپوشانيد تا جوانه ها حفظ شوند.

 روش گلداني:

در روش گلداني مي توانيد پس از تهيه ي بذر خام پسته، مراحل را انجام دهيد:

در داخل يك حوله يا دستمال مرطوب، بذر يا دانه پسته را بپيچيد. روي پارچه را گاهي اوقات برداريد تا به بذر ها برسد. دماي اتاق( بين ?? تا ?? درجه) به عنوان بهترين دما براي نگهداري مي باشد. تقريباً بعد از گذشت يك هفته بذرها جوانه ميزنند. بعد از جوانه زدن بذرها، آن ها را درون يك گلدان سوراخ دار بگذاريد. در هر مرحله كه دانه ها ريشه دادند و ريشه ي آن ها بزرگ تر شد بايد آنرا به يك گلدان بزرگ تر منتقل كنيد.( اين كار را تا زماني كه دانه ها تبديل به نهال شدند ادامه دهيد). بهتر است بين ? الي ? سال، نهال ها داخل گلدان نكهداري شوند و پس از آن در خاك مغذي در فصل پائيز يا بهار بكاريد.( حتماً خاك را تقويت كنيد). نحوه ي كاشت نهال پسته در خاك به صورت عمودي ميباشد و با استفاده از خاك، اطرافش را پر كنيد و بعد از انجام اين كار، حتماً آبياري كنيد تا منافذ خالي پوشيده شوند و ريشه ي نهال نپوسد.

خاك مناسب براي كاشت پسته :

قبل از هر اقدامي براي كشت پسته و هر محصول ديگر و همچنين اعمال مديريت در باغ هاي موجود بايد خصوصيات ظاهري يا شكل شناختي،  فيزيكي و شيميايي خاك محل مورد نظر مطالعه گردد. به اين منظور اقدام به حفر پروفيل به عمق 2 متر مي شود به طوري كه بتوان در اين پروفيل نيمرخ عرضي خاك را به طور كامل مشاهده كرد و لايه هاي مختلف خاك را شناسايي نمود.  در پروفيل حفر شده بايد خصوصيات ظاهري خاك مانند ضخامت و ترتيب لايه هاي خاك،  بافت، ساختمان، گچ، آهك، استحكام،  خلل و فرج و وجود احتمالي لايه هاي سخت و…  مورد توجه و بررسي قرار گيرد.  همچنين تعيين عمق تراكم ريشه هاي ريز در پروفيل حائز اهميت است چون در مديريت كوددهي،  حفر چالكود و عمق آن كاربرد دارد.  بسته به خصوصيات خاك و مديريت آبياري،  ريشه هاي اصلي پسته تا عمق بيش از 2 متر نفوذ ميكند ولي معمولا ريشه هاي ريز يا مويين كه نقش اصلي را در جذب آب و عناصر غذايي دارند،  عمق نفوذ بيش از يك متر را ندارند. بسياري از مشكلات باغ هاي پسته مربوط به خصوصيات ظاهري،  فيزيكي و رابطه آب،  خاك و گياه است.  عليرغم اين مسئله معمولا به خصوصيات شيميايي و حاصلخيزي(كه البته اين خصوصيات هم در جايگاخ خود مهم هستند) بيشتر توجه ميشود.

خاك معمولا داراي ساختار يكنواختي نيست و لايه لايه بوده و هر لايه داراي ضخامت و ويژگي هاي خاص خود است،  بنابر اين نمونه برداري خاك از لايه هاي مختلف خاك انجام ميشود.

اما در صورت يكنواخت بودن خاك،  از اعماق مساوي 30 يا 40 سانتي متري تا حداقل 120 سانتي متري نمونه برداري صورت ميگيرد. اين نمونه ها جهت تعيين خصوصيات فيزيكي و شيميايي به آزمايشگاه منتقل مي گردد.  شناسايي خاك و نتايج تجزيه آزمايشگاهي كمك ميكند كه محدوديت هاي خاك جهت كشت پسته مشخص شود.

 

بهترين خاك مناسب پسته ، خاك هاي ليموني سبك يعني شن و رس ميباشد.در اراضي سبك مصرف كود براي برداشت رضايت بخش است ولي در اراضي رسي سنگين كه رطوبت را به مقدار زياد و براي مدتي طولاني در خود نگه ميدارند،كاشت پسته نتيجه رضايت بخشي نميدهد و مقدار محصول چندان قابل توجه نخواهد بود.درخت پسته تا اندازه اي تحمل شوري خاك را  دارد.

در صورتي كه كاشت پسته در راضي بسيار شور و يا شور و قليا و سديمي،مد نظر ميباشد به جاي جوي و پشته ، نواري به عرض حداقل يك متر و با عمق مناسب(جهت آبگيري به حجم كافي)ايجاد شده و نهال درست در وسط اين نوار كشت شود.

به طور كلي درختان پسته خاك عميق و با بافت سبك تا متوسط را بيشتر مي پسندند.

برداشت پسته

وقتي بلاخره و درنهايت پسته ها رسيدند نوبت به برداشت آنها ميشود. از نشانه هاي اينكه مطمئن شويد پسته هايتان رسيده اند اين است كه رنگ پوسته ها از سبز و زرد به قرمز تغيير ميكند و گاها پوسته ترك ميخورد. وقتي اين نشانه هارا مشاهده كرديد بايد سريعا براي برداشت محصول تان اقدام كنيد. چون در اين بازه محصول شما بسيار آسيب پذير است و امكان دارد آفات به آن حمله كنند.

برداشت پسته خيلي آسان است. فقط كافيست درخت را بلرزانيد تا پسته ها به زمين بريزند و شما آنها را جمع كنيد. فراموش نكنيد كه درختان پسته ، درختاني دوساله هستند. يعني يك سال محصول زياد ميدهند و يكسال محصول كمتر . ميانگين محصول دهي درختان جوان پسته بين 1 تا 2 كيلوگرم محصول خالص است.يا  3  تا 6 كيلوگرم محصول تازه .  همينطور كه درخت شما بزرگتر و بزرگتر ميشود حجم محصولات توليدي اش هم بيشتر ميشود. بطوريكه در بين سال هاي 7 تا 10 ام بين 6 تا 10 كيلوگرم آجيل خشك به شما ميدهد. يك درخت بالغ پسته ميتواند تا 15 كيلوگرم آجيل خشك براي شما توليد كند.

درختان پسته، درختاني دوساله هستند يعني يك سال محصول زياد داده و يكسال محصول كمتر مي دهند .زماني كه پسته ها رسيدند، رنگ پوسته ها از سبز و زرد به قرمز تغيير ميكند و پوسته ترك ميخورد. پس وقتي اين نشانه هارا مشاهده نموديد ، محصول تان را برداشت كنيد زيرا ممكن است آفات به پسته حمله كنند.

ميانگين محصول دهي درختان جوان پسته بين 1 تا 2 كيلوگرم استو پس از بزرگ شدن درخت پسته محصول افزايش يافته و درخت بين سال هاي 7 تا 10 ، 6 تا 10 كيلوگرم آجيل خشك براي شما توليد مي كند.

https://alphanahal.ir/خريد-نهال/

بهترين دستگاه آسياب قهوه صنعتي قيمت چند؟

۰ بازديد

بهترين دستگاه آسياب قهوه صنعتي قيمت چند؟

دستگاه آسياب قهوه صنعتي قيمت آن چقدر است؟ آيا آسياب قهوه صنعتي ترك بزرگ بخريم يا كوچك و خانگي؟ آيا گرايندر ايراني يا خارجي

 

بهترين دستگاه آسياب قهوه صنعتي قيمت آن چقدراست؟ آيا خريد آسياب قهوه صنعتي ايراني نسبت به برندهاي خارجي به صرفه تر است؟ چرا؟ اگر شما هم با چنين سوالاتي روبرو هستيد تا آخر اين پست هماره باشيد زيرا قصد داريم همه اين موارد را در اين مقاله مورد بررسي قرار دهيم.

اگر شما در كسب و كارهاي مرتبط با قهوه مشغول به كار هستيد احتمالاً ضرورت داشتن يك آسياب قهوه صنعتي را به خوبي درك ميكنيد. زيرا علاوه بر تجربه و دانش كافي، براي موفقيت كاري انتخاب ابزارهاي مناسب و حرفه اي است. اگر ابزارها و دستگاه هاي شما بتوانند به بهترين شكل نيازهاي شما و مشتريانتان را فراهم كنند نيازي به تبليغ براي كسب و كارتان نخواهد بود.

تجهيزات مهم براي راه اندازي كافي شاپ

  • دستگاه اسپرسوساز
  • دستگاه آسياب قهوه صنعتي كوچك يا بزرگ
  • دستگاه آبميوه گيري صنعتي
  • داشتن فرصنعتي
  • اجاق گازصنعتي
  • دستگاه بستني ساز
  • دستگاه شيكر برقي
  • دستگاه مخلوط كن صنعتي
  • شربت سرد كن
  • يخ در بهشت ساز
  • دستگاه اسپرسو ساز

اگر بخواهيم به صورت تخصصي بر روي نوشيدني قهوه تمركز كنيم داشتن يك دستگاه اسپرسو ساز باكيفيت و آسياب قهوه يكي از گام هاي مهم است. زيرا شما با خريد دستگاه اسپرسوساز با كيفيت مي توانيد دانه هاي قهوه را به لاته، موكا، كاپوچينو و ساير نوشيدني هاي خاص تبديل كنيد. علاوه بر اين قبل از تهيه اسپرسو نيازمند داشتن يك آسياب قهوه صنعتي هستيد تا بتوانيد بهترين و مناسب ترين درجه آسياب را براي دستگاه اسپرسو آماده كنيد. اگر شما بخواهيد نوشيدني قهوه ترك را هم ارائه كنيد حتماً نيازمند آسياب قهوه حر فه اي با قابليت آسياب قهوه ترك هستيد.

d6_2p47.jpg

قيمت آسياب قهوه ترك كوچك

اگر شما يك كافي شاپ يا مغازه قهوه فروشي كوچك داريد نيازمند تهيه يك دستگاه آسياب قهوه ترك كوچك هستيد تا بتوانيد يك نوشيدني حرفه اي و عالي به مشتريان بدهيد. شما با داشتن چنين آسيابي به راحتي مي توانيد از ريزترين درجه آسياب ( مربوط به قهوه ترك) تا درشت ترين درجه را تهيه كنيد. به همين دليل تنوع انواع قهوه در منوي كافي شاپ و يا قهوه فروشي شما ديده مي شود. خريد و قيمت بهترين آسياب قهوه خانگي ترك كوچك بسته به امكانات و ابزارهاي آن در بازارمتفاوت است. برخي از ويژگي ها از جمله: تنوع در درجه بندي، قدرت موتور، نوع تيغه، جنس و استقامت بدنه و تيغه ها، عملكرد بالا در دقت و سرعت و ... مي توانند در بالا پايين كردن قيمت آسياب قهوه ترك كوچك نقش مهمي داشته باشند.

 

قيمت دستگاه آسياب قهوه ترك صنعتي

در نظر داشته باشيد اگر كافي شاپ شما متوسط يا بزرگ است و يا اين دستگاه را براي قهوه فروشي مي خواهيد بهتر از دستگاه آسياب قهوه صنعتي استفاده كنيد. البته لازم به ذكر است هر آسياب صنعتي قهوه لزوماً قابليت آسياب قهوه ترك را ندارد. به همين دليل قيمت دستگاه آسياب قهوه ترك صنعتي بيشتر از نمونه آسياب هاي قهوه صنعتي معمولي است. قيمت دستگاه آسياب قهوه صنعتي همانند آسياب قهوه ترك كوچك بر اساس معيارهاي مختلف بالا پايين مي شود.

نكات مهم براي انتخاب انواع آسياب قهوه

براي انتخاب انواع آسياب قهوه اعم از آسياب قهوه دستي يا گرايندر برقي صنعتي قهوه لازم است موارد مهمي را در نظر داشته باشيد.

  • نوع كسب و كار خودتان ( تعداد مشتريان شما چقدر تخمين زده مي شوند آيا در حد متوسط يا زياد هستند و يا شما مشتريان كمي را در كسب و كارتان داريد) اين مساله در انتخاب دستگاه هاي بزرگ و يا كوچك نقش بسزايي دارند.
  • فضاي كسب و كارتان (آيا شما فضاي كسب و كار بزرگ يا متوسطي داريد و يا در فضاي كمي مشغول به كار هستيد) اين مساله نيز در انتخاب انواع دستگاه آسياب قهوه و دستگاه اسپرسو و ... مي تواند تاثير گذار باشد.
  • نوع هزينه و بودجه بندي (نگاه شما به آينده) برخي از افراد در ابتداي راه ترجيح مي دهند با امكانات حرفه اي اما كوچك و كم هزينه تر كسب و كارشان را راه اندازي كنند و به مرور با بزرگ شدن كسب و كار اين امكانات را بهبود مي دهند. اما در اين بين افرادي هستند كه در همان ابتداي كار ترجيح مي دهند يكبار براي هميشه از تجهيزات و امكانات صنعتي بزرگ و حرفه اي استفاده كنند.

بهترين آسياب قهوه صنعتي ايراني

متاسفانه تصور اشتباه در مورد كالاهاي ايراني باعث شده اين محصولات حتي با داشتن كيفيت مطلوب، از خريد جا بمانند. اما واقعيت اين است كه برخي از توليد كنندگان ايراني در زمينه توليد آسياب قهوه توانسته اند كيفيت بالايي ارائه دهند و اين دستگاه ها قابل رقابت با هم رده خارجي خود مي باشند. البته قبول دارم كه برخي از برندهاي ايراني آسياب قهوه، كيفيت مطلوبي ندارند و نمي توانند نيازهاي مرتبط با كسب و كارهاي قهوه را برطرف كنند اما نمي توان اين مساله را به همه برندهاي ايراني تعميم داد. براي اطلاعات بيشتر در اين زمينه پيشنهاد ميكنم مقاله آشنايي و معرفي بهترين آسياب قهوه صنعتي ايراني را حتماً مطالعه كنيد.

مقايسه قيمت دستگاه گرايندر صنعتي قهوه خارجي و ايراني

اگر بخواهيم مقايسه اي در قيمت دستگاه گرايندر صنعتي قهوه خارجي و ايراني داشته باشيم بايد بگوييم در نگاه اول بايد معيار سنجش بر اساس ميزان عملكرد و امكانات هر كدام باشد. به عنوان مثال دستگاه آسياب قهوه صنعتي خارجي با داشتن امكاناتي مثل فن خنك كنندگي، قدرت موتور، تنوع درجه بندي، عدم پرتي و ... بايد با دستگاه آسياب قهوه صنعتي ايراني با همين ويژگي ها، قياس قيمتي زده شود. دستگاه آسياب قهوه صنعتي قيمت بيشتري نسبت به آسياب هاي خانگي و معمولي دارند. زيرا حرفه اي تر و با امكانات بيشتر هستند. اما سوال مهم اينجاست آيا گرايندرهاي صنعتي قهوه ايراني هم توانسته اند هم رده برندهاي خارجي خوب حرفي براي گفتن داشته باشند و در عين حال قيمت مناسبي نيز داشته باشند. در جواب بايد گفت: بله! برخي از برندهاي ايراني توانسته اند اين نياز را به خوبي برآورده كنند و از نظر امكانات، دقت، عملكرد و سرعت عالي هستند. با اين تفاوت كه شما با خريد اين محصولات مي توانيد علاوه بر كمك به چرخش اقتصاد داخلي، اين آسياب ها را با قيمت مقرون به صرفه تر و با پشتيباني و خدمات پس از فروش تهيه كنيد. پيشنهاد مي كنم براي مشاهده و اطلاعات بيشتر در مورد اين نوع آسياب هاي صنعتي قهوه مقاله بهترين قيمت آسياب قهوه صنعتي يوكار را مطالعه كنيد.

نتيجه گيري:

حتماً قبل از خريد نيازهاي خود را برآورد كنيد و تحقيق كافي در مورد انواع آسياب قهوه صنعتي كوچك و بزرگ داشته باشيد. به بيان ساده تر معيارهاي شما فقط قيمت نباشد و در همان ابتدا به دنبال كيفيت بالا از جمله: سرعت، دقت، عدم پرتي، فن، قدرت موتور و ... در كنار قيمت منطقي براي خريد آسياب قهوه باشيد. با اين رويگرد مي توانيد بهترين انتخاب را با هزينه مقرون به صرفه داشته باشيد. ما پيشنهاد مي كنيم بعد از اين مراحل حتماً آسياب هاي ايراني را هم بررسي كنيد و بهتر است از برندهاي ايراني با كيفيت خريد آسياب قهوه را داشته باشيد. به دو دليل:

  • اول اينكه شما از بابت تعمير و نگهداري در آينده اي نزديك خيالتان راحت است. زيرا خدمات پس از فروش يكي از مهم ترين مزاياي خريد گرايندرهاي صنعتي قهوه ايراني است. شايد باور كردنش سخت باشد! اما با شديد شدن تحريم ها قطعات و تجهيزات آسياب هاي برندهاي خارجي موجود نيست و يا در صورت موجود بودن با قيمت هاي نجومي به فروش مي روند. اين مساله در آينده براي شما مشكل ساز مي شود. علاوه بر اين تجهيزات اين آسياب ها اغلب پيچيده و سخت هستند و مهارت نيروهاي متخصص در اين زمينه كم مي باشد. از اين رو مشكلات دوچندان خواهند شد.
  • هزينه ابتدايي خريد براي يك آسياب قهوه ايراني با كيفيت نسبت به خارجي بسيار كمتر است. زيرا معيار ارزش گذاري آسياب هاي قهوه خارجي بر اساس دلار است و نوسانات دلار در ايران بسيار ناپايدار و گران مي باشد.

با توجه به اين موارد پيشنهاد ما انتخاب آسياب هاي صنعتي قهوه ايراني است كه بتواند همه جوانب را به صورت يكجا داشته باشد و شما را از هزينه هاي بيشتر در آينده دور نگه دارد.

منبع: https://dolatnews.com/%d8%a8%d9%87%d8%aa%d8%b1%db%8c%d9%86-%d8%af%d8%b3%d8%aa%da%af%d8%a7%d9%87-%d8%a2%d8%b3%db%8c%d8%a7%d8%a8-%d9%82%d9%87%d9%88%d9%87-%d8%b5%d9%86%d8%b9%d8%aa%db%8c-%d9%82%db%8c%d9%85%d8%aa-%da%86%d9%86/